La Plataforma Masriera presenta el documental "El Silenci del Temple"

Plataforma Masriera
elsilencideltemple-cartel

Pot un edifici canviar el destí d’un barri?

“El Silenci del Temple” és el testimoni de la lluita veïnal per recuperar el Taller Masriera, un edifici neoclàssic situat al carrer Bailèn de Barcelona que ha travessat més d’un segle d’història. Ara, impregnat de memòria i en una situació de semi abandó, el Taller Masriera reneix amb l’ajuda de la Plataforma Masriera qui lluita, des de fa anys, per protegir-lo i reconvertir-lo en un espai cultural autogestionat d’ús públic, en un equipament on acollir tota mena d’arts vives que fonamenti l’ecosistema necessari per reforçar la identitat comunitària del territori.

La Plataforma Masriera és un moviment col·lectiu encapçala’t per l’Associació de veïns i veïnes de la Dreta de l’Eixample, Casal de Joves Dreixa, Òmnium Cultural a la que s’han sumat més de 3.000 entitats i persones individuals, moltes d’elles han donat suport a la producció del documental a través de la campanya de mecenatge de goteo.org. amb l’objectiu de contribuir a desconfinar la història d’aquest edifici i per compartir el projecte del Taller Masriera amb tota la ciutadania.

Sonia Abella, signa la direcció d’aquest documental amb una mirada que no oblida la nostàlgia en el temps en el que s’inicia el procés de transformació d’aquesta vella glòria de l’arquitectura de la ciutat. La directora va presentar, durant el 2021 el seu primer curtmetratge Records d’un arbre en els festivals D’A Film Festival i Temporada Alta. En “El Silenci del Temple” ens convida descobrir als protagonistes d’una història desconeguda i escoltar diverses veus que somien en un nou futur per el Taller Masriera.

El documental “El Silenci del Temple”, ha comptat amb la producció delegada de Ventura Durall de Nanouk Films i la participació de diferents personalitats del món artístic: Sergi Belbel, Raimon Molins, Teresa Urroz entre altres.

Passi del documental +  Roda de premsa
dijous 25 de maig – 12h
CINEMA ZUMZEIG – carrer Bejar, 53 – Barcelona (Metro Tarragona)
Confirmar assistència a l’email carmetasias@hedylamarrcomunica.es

PASSI VEÏNS I VEÏNES DE LA DRETA EIXAMPLE (AMB RESERVA PRÈVIA)
dijous 26 de maig, 19h
Caixa Forum Macaya – Passeig Sant Joan, 106 – Barcelona (Metro Verdaguer)

També et pot interessar

Comunicat sobre el Procés Participatiu

Comunicat sobre el Procés Participatiu

El 22 de març de 2023 a la seu del…
1a. Sessió Procés Participatiu: decidim els futurs usos del Taller Masriera!

1a. Sessió Procés Participatiu: decidim els futurs usos del Taller Masriera!

Sobre el procés participatiu per a la definició dels usos del Taller…
Una ullada a l'interior del Taller Masriera!

Una ullada a l'interior del Taller Masriera!

En aquest vídeo, gravat i muntat per Ricardo Giménez Roig,…
Estigues connectat